Luk

Luk
Luk

Luk

L 46 Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, arbejdsmarkedsfondsloven, ligningsloven, pensionsbeskatningsloven og lov om en satsreguleringsprocent.

(Ændring af Den Særlige Pensionsopsparing m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ()
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Tiltel ændret 14/5 02 fra: Forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, arbejdsmarkedsfondsloven, ligningsloven, pensionsbeskatningsloven og personskatteloven. (Ændring af Den Særlige Pensionsopsparing m.v.).

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Loven ophæver Den Midlertidige Pensionsopsparing (DMP) og overflytter indeståendet i denne ordning til Den Særlige Pensionsopsparing (SP), der samtidig ændres således, at den enkeltes konto godskrives med det indbetalte beløb.

Lovforslagets formål var at sikre, at Den Særlige Pensionsopsparing, som var blevet indført i 1999 som afløsning for Den Midlertidige Pensionsopsparing, skulle udgøre en egentlig pensionsopsparing. Dette indebar, at den omfordeling, som hidtil var sket i SP, ved at det indbetalte beløb blev godskrevet den enkeltes konto i forhold til beskæftigelsesgraden målt som indbetalt ATP-bidrag, blev ophævet.

Lovforslaget vedtaget med 56 stemmer (V, DF og KF) mod 48 (S, SF, RV, EL og KRF).
Partiernes ordførere
Flemming Oppfeldt (V), Bjarne Laustsen (S), Bent Bøgsted (DF), Lars Barfoed (KF), Ole Sohn (SF), Anders Samuelsen (RV), Pernille Falcon (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)