Luk

Luk
Luk

Luk

L 79 Forslag til lov om ændring af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og Folkeuniversitetet (folkeoplysningsloven) og ophævelse af lov om daghøjskoler m.v. og lov om den fri ungdomsuddannelse samt ændring af lov om refusion af udgifter til uddannelse i forbindelse med aktivering m.m. samt ændring af forskellige love.

(Reform for daghøjskolerne, ændrede tilskudsregler for folkeoplysning, betaling for aktiverede i uddannelse, afvikling af den fri ungdomsuddannelse m.v.).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder i hovedtrækkene følgende elementer.

- En reform for daghøjskolerne.

- Nye tilskudsregler for den folkeoplysende voksenundervisning og ophævelse af 5 pct.-puljen til start og udvikling.

- Afvikling af den fri ungdomsuddannelse.

- Omlægning af refusionsordning vedrørende aktiverede i uddannelse til direkte betaling fra den aktiverende kommune eller Arbejdsformidlingen (AF) og den pågældende uddannelsesinstitution.

Formålet med lovforslaget var at samle skoleformens styring og finansiering hos kommunerne på grundlag af et stærkt forenklet regelgrundlag for daghøjskoleområdet, så skolerne mere hensigtsmæssigt kunne indgå i den lokale folkeoplysende og beskæftigelsesfremmende indsats.

Forslaget om ophævelse af loven om den fri ungdomsuddannelse var et ønske om at sikre, at flere unge hurtigst muligt kom videre i det ordinære uddannelsessystem eller kom i beskæftigelse.

Lovforslaget vedtaget med 61 stemmer (V, DF, KF) mod 49 (S, SF, RV, EL og KRF).
Partiernes ordførere
Gitte Lillelund Bech (V), Carsten Hansen (S), Thomas Adelskov (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Aage Frandsen (SF), Marianne Jelved (RV) og Bodil Kornbek (KrF)