Luk

Luk
Luk

Luk

L 104 Forslag til lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv.

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2002-03
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 104, L 105 og B 3.

Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven gennemfører pr. 1. august 2004 en reform af vejledningssystemet vedrørende uddannelse og erhverv. Fremover varetager en række nyoprettede kommunale enheder opgaven med vejledning. Disse vejledningsenheder, der får navnet »Ungdommens Uddannelsesvejledning«, bliver typisk etableret som kommunale samarbejder.

Ansvaret for vejledningen om videregående uddannelser samles i »Landscenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning«, der forankres i Undervisningsministeriet.

Øvrige hovedpunkter i reformen er,

- at der fremover sættes fokus på unge med særlige behov for vejledning,

- at der oprettes en vejledningsportal på inter- nettet,

- at der etableres en fælles vejlederuddannelse, og

- at der etableres et nationalt dialogforum for vejledning.

Formålet med lovforslaget var at indføre en koordinering og helhedstænkning i vejledningssystemet, der bestod af en lang række forskellige vejledningsordninger, som var knyttet til de enkelte uddannelsesområder samt adskillige tværsektorielle vejledningstilbud og private vejledningsordninger.

Vejledningsreformen skulle give børn og unge et bedre grundlag for at foretage et realistisk valg af både uddannelse, uddannelsessted og erhverv.

Lovforslaget vedtaget med 96 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 10 (SF, EL og KRF).
Partiernes ordførere
Gitte Lillelund Bech (V), Thomas Adelskov (S), Karina Sørensen (DF), Helle Sjelle (KF), Aage Frandsen (SF), Marianne Jelved (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Bodil Kornbek (KrF)