Luk

Luk
Luk

Luk

L 108 Forslag til lov om ændring af beredskabsloven.

(Ændret grundlag for beredskabsplanlægningen, tilpasning af det krigsmæssige beredskab, sammensætning af ankenævnet m.v.).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Samling: 2002-03
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

- Ophævelse af pligten til at opretholde et udvidet krigsmæssigt beredskab samt den obligatoriske samordning for kommuner i det storkøbenhavnske område.

- Nedlæggelse af Redningsrådet, når der er etableret et system med elektronisk registrering og indberetning af redningsberedskabets udrykningsaktiviteter.

- Observatørstatus i beredskabskommissioneme for de frivillige i kommunerne.

- En fastsættelse af, at kommunalbestyrelserne med regelmæssige mellemrum skal vurdere behovet for, at der gennemføres brand- og evakueringsøvelser på institutioner og øvrige lokaliteter m.v.

- En præcisering af hjemmelen til at indkalde værnepligtige med henblik på indsats i katastrofetilfælde.

- En præcisering af, at formanden for ankenævnet skal være landsdommer.

Lovforslaget var i alt væsentligt en udmøntning af den politiske aftale mellem alle partierne i Folketinget om redningsberedskabet efter 2002.

Med lovforslaget blev der tilvejebragt et ensartet planlægningsgrundlag inden for den civile sektor med en forskydning fra det krigsmæssige beredskab til fordel for fredsmæssige opgaver.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Jens Vibjerg (V), Sophie Hæstorp Andersen (S), Uno Larsson (DF), Knud Erik Kirkegaard (KF), Kristen Touborg (SF), Marianne Jelved (RV), Line Barfod (EL) og Tove Videbæk (KrF)