Luk

Luk
Luk

Luk

L 67 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love.

(Forbedring af vilkårene for medarbejderaktieordninger).

Af: Skatteminister Svend Erik Hovmand (V)
Samling: 2002-03
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Skatteudvalget (SAU).

Loven medfører en række ændringer på området for medarbejderaktieordninger. Nogle af hovedpunkterne i loven er følgende:

- Udskydelse af beskatningen af tildelte aktier m.v. til det tidspunkt, hvor den ansatte sælger aktieme m.v.

- Lempelse af beskatningen fra lønbeskatning til aktieavancebeskatning.

Lovforslaget var med mindre ændringer en genfremsættelse af lovforslag nr. L 206 fra folketingsåret 2001-02 (2. samling), jf. omtalen i Årbog & Registre 2001-02 side 375.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget var en udmøntning af en del af regeringens konkurrenceevnepakke. Formålet med lovforslaget var at forbedre vilkårene for udbredelsen af aktier samt købe- og tegningsretter som aflønningsform.

Skatteministeren tilkendegav på baggrund af en ny undersøgelse om udbredelsen af aktieoptioner i betænkningen, at regeringen ville overvåge virkningen af de nye regler, herunder især om omfanget blev utilsigtet stort.

Lovforslaget fik sin endelige udformning efter vedtagelsen af en række ændringsforslag, som var stillet i såvel betænkningen som tillægsbetænkningen.

Lovforslaget vedtaget med 61 stemmer (V, DF, KF og KRF) mod 45 (S, SF, RV og EL).
Partiernes ordførere
Freddy Dam (V), Henrik Sass Larsen (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Aage Frandsen (SF), Anders Samuelsen (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Mogens Nørgård (KrF)