Luk

Luk
Luk

Luk

B 26 Forslag til folketingsbeslutning om adskillelse af kirke og stat.

Samling: 2003-04
Status: Bortfaldet
Behandlet sammen: B 26 og B 27.

Efter 1. beh. henvist til Kirkeudvalget (KIU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte lovforslag om afskaffelse af kirkeskatten, om erstatning af faget kristendomskundskab med et fag om livsanskuelse, om anbringelse af konfirmationsforberedelsen uden for skoletiden, om afskaffelse af statsanerkendelsen af trossamfund og om pålæg til kommunerne om at gennemføre den civile registrering.

Forslagsstillerne anførte i bemærkningerne, at kirke og stat efter deres mening burde være adskilte institutioner. Derfor burde kirkeskatten afskaffes og folkekirken i stedet henvises til at opkræve kontingent på linje med andre foreninger. Af samme grund burde kristendomsundervisningen afskaffes og konfirmationsforberedelsen flyttes til elevernes fritid. Folkekirken og andre trossamfund burde ikke have nogen juridisk autoritet, hvorfor de civile registreringer burde foretages af offentlige myndigheder.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Karen J. Klint (S), Jesper Langballe (DF), Knud Erik Kirkegaard (KF), Margrete Auken (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Jann Sjursen (KD)