Luk

Luk
Luk

Luk

B 40 Forslag til folketingsbeslutning om fremme af offentligt ansattes deltagelse i den offentlige debat.

Af: Aage Frandsen (SF) og Anne Baastrup (SF)
Samling: 2003-04
Status: Bortfaldet
Behandlet sammen: B 39 og B 40.

Efter 1. beh. henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til

- at fremsætte lovforslag om en lovfæstelse af offentligt ansattes ytringsfrihed og

- at tage nødvendige og relevante initiativer til at fremme en målsætning i den offentlige forvaltning om, at offentligt ansatte i væsentligt større omfang end i dag skulle deltage aktivt i den offentlige debat.

Det fremgik af beslutningsforslagets bemærkninger, at formålet med beslutningsforslaget var at fremme offentligt ansattes deltagelse i den offentlige debat.

Det fremgik endvidere, at offentligt ansattes ytringsfrihed var vigtig, ikke kun fordi de offentligt ansatte skulle have adgang til at ytre sig på samme måde som alle andre, men også for at give offentligheden adgang til de synspunkter, som de offentligt ansatte havde på baggrund af den særlige viden og sagkundskab, de havde oparbejdet som offentligt ansatte.

Retsudvalget afgav en fælles beretning over beslutningsforslaget og beslutningsforslag nr. B 39. I beretningen tog udvalget med tilfredshed til efterretning, at justitsministeren over for udvalget havde oplyst, at regeringen på baggrund af de to beslutningsforslag havde besluttet at anmode et sagkyndigt udvalg om at behandle de spørgsmål, der var omtalt i beslutningsforslagene. Der henvises til omtalen af beslutningsforslag nr. B 39.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Morten Bødskov (S), Per Dalgaard (DF), Helge Adam Møller (KF), Aage Frandsen (SF), Morten Østergaard (RV), Line Barfod (EL) og Jann Sjursen (KD)