Luk

Luk
Luk

Luk

B 7 Forslag til folketingsbeslutning om indgåelse af aftale mellem økonomi- og erhvervsministeren og bevillingshaverne i henhold til eneretsbevilling af 8. juli 1962 til efterforskning og indvinding af kulbrinter i Danmarks undergrund.

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2003-04
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Behandlet sammen: B 7 og B 11.

Efter 1. beh. henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Med folketingsbeslutningen meddeler Folketinget sit samtykke til, at økonomi- og erhvervsministeren på statens vegne indgår aftale med A.P. Møller - Mærsk A/S og Mærsk Olie og Gas AS om fortsættelse af virksomheden i henhold til eneretsbevillingen til efterforskning og indvinding af kulbrinter i Danmarks undergrund frem til og med den 8. juli 2042.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at økonomi- og erhvervsministeren på baggrund af vedtagelse nr. V 54 fra folketingsåret 2002-03 havde forhandlet og indgået en aftale med A.P. Møller - Mærsk A/S om forlængelse af eneretsbevillingen af 1962, hvortil ministeren anmodede om Folketingets samtykke.

Beslutningsforslaget skulle ses i sammenhæng med redegørelse nr. R 2 og lovforslag nr. L 48 og L 62. Der henvises til omtalen af disse to forslag.

Beslutningsforslaget vedtaget med 64 stemmer (V, DF, KF, RV og KD) mod 43 (S, SF og EL).
Partiernes ordførere
Kim Andersen (V), Erik Mortensen (S), Aase D. Madsen (DF), Helle Sjelle (KF), Anne Grete Holmsgaard (SF), Martin Lidegaard (RV), Bodil Kornbek (KrF) og Keld Albrechtsen (EL)