Luk

Luk
Luk

Luk

F 27 Hvad kan regeringen oplyse om situationen i Tjetjenien og om regeringens initiativer for at forsvare det tjetjenske folks fundamentale rettigheder?

Til: Udenrigsminister Per Stig Møller (KF)
Samling: 2003-04
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende:

Forslag til vedtagelse:

V 83. Af Søren Søndergaard (EL) og Margrete Auken (SF).

Fremsat .............. FF 8270
Bortfaldet .............. FF 8299

V 84. Af Hanne Severinsen (V), Lars Kramer Mikkelsen (S), Peter Skaarup (DF), Gitte Seeberg (KF) og Niels Helveg Petersen (RV).

Fremsat .............. FF 8271
Vedtaget ............... FF 8299

Fuld tekst:

V 83. Af Søren Søndergaard (EL) og Margrete Auken (SF):

»Folketinget opfordrer regeringen til på alle måder, herunder direkte gennem EU og det øvrige internationale samfund, at forstærke presset på de russiske myndigheder for at få dem til at respektere menneskerettighederne i Tjetjenien og til at fremme en politisk løsning på konflikten.

Folketinget opfordrer i den forbindelse regeringen til aktivt at bakke op bag de henstillinger til EU's Ministerråd vedrørende Tjetjenien, som fremgår af Europa-Parlamentets vedtagelse af 26. februar 2004.

Folketinget opfordrer samtidig alle parter i konflikten til at tage klart afstand fra terrorisme i alle dens former, det være sig selvmordsaktioner mod civile russere eller kidnapninger og mord på civile tjetjenere.«

V 84. Af Hanne Severinsen (V), Lars Kramer Mikkelsen (S), Peter Skaarup (DF), Gitte Seeberg (KF) og Niels Helveg Petersen (RV):

»Folketinget opfordrer regeringen til direkte og gennem EU og det øvrige internationale samfund fortsat at tilskynde de russiske myndigheder til at respektere menneskerettighederne i Tjetjenien og til at fremme en politisk løsning på konflikten. Folketinget opfordrer samtidig den tjetjenske side til klart at tage afstand fra terrorisme i alle dens former.«

Afstemning:

V 84 vedtaget med 93 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KD) mod 10 (SF og EL).

V 83 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Hanne Severinsen (V), Lars Kramer Mikkelsen (S), Jesper Langballe (DF), Gitte Seeberg (KF), Margrete Auken (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Søren Søndergaard (EL) og Jann Sjursen (KD)