Luk

Luk
Luk

Luk

L 17 Forslag til lov om ændring af ophavsretsloven.

(Revision af blankbåndsordningen, kopiering til privat brug m.v.).

Af: Kulturminister Brian Mikkelsen (KF)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Kulturudvalget (KUU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven reviderer primært vederlagsordningen for kopiering til privat brug (blankbåndsordningen) ved at ændre de gældende satser, bl.a. således at vederlaget på blanke cd-skiver nedsættes væsentligt.

Derudover indføres der forbud mod digital kopiering af lånte og lejede værkseksemplarer, typisk musik-cd'er og dvd-film, og endelig forbud mod brug af fremmed medhjælp, der medvirker i erhvervsøjemed, ved privatkopiering af litterære værker.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at med udbredelsen af den digitale teknologi var der behov for at justere blankbåndsordningen, da f.eks. prisen på blanke cd'er var faldet betydeligt gennem de seneste år. Størrelsen af vederlaget, især for blanke cd'er, stod derfor i misforhold til butiksprisen, ligesom det danske vederlag var betydelig højere end i vore nabolande med deraf følgende grænsehandel fra bl.a. Tyskland.

Lovforslaget vedtaget med 65 stemmer (V, DF og KF) mod 46 (S, SF, RV og EL); 2 (KD) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Kim Andersen (V), Mette Frederiksen (S), Louise Frevert (DF), Carina Christensen (KF), Ole Sohn (SF), Naser Khader (RV), Bodil Kornbek (KrF) og Søren Søndergaard (EL)