Luk

Luk
Luk

Luk

L 182 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v., lov om ejerlejligheder, lov om leje af almene boliger, lov om afgift ved udstykning m.m. og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v.

(Forsøg med salg af almene familieboliger).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Behandlet sammen: L 182 og B 133.

Efter 1. beh. henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven giver inden for en 3-årig forsøgsperiode kommuner og boligorganisationer adgang til at søge om, at der i deres kommune og boligorganisation gives mulighed for, at lejere i de almene familieboliger skal kunne købe deres bolig.

Det er afdelingen, der efterfølgende træffer den endelige beslutning om, hvorvidt lejerne i afdelingen også skal kunne udnytte denne mulighed. Lejere, som vælger ikke at købe, fortsætter som almene lejere.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslaget var et led i regeringens samlede boligpolitiske indsats med sigte på at skabe bedre balance på boligmarkedet. Formålet var at give lejerne mulighed for at købe deres bolig som ejerbolig samt at skaffe midler til byggeri af flere nye boliger og dermed øge antallet af boliger.

Lovforslaget vedtaget med 64 stemmer (V, DF og KF) mod 49 (S, SF, RV, EL og KD).
Partiernes ordførere
Søren Gade (V), Lars Kramer Mikkelsen (S), Freddie H. Madsen (DF), Carina Christensen (KF), Morten Homann (SF), Niels Helveg Petersen (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Tove Videbæk (KD)