Luk

Luk
Luk

Luk

L 192 Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om Hovedstadens Udviklingsråd og lov om Hovedstadens Sygehusfællesskab.

(Bemyndigelse til fastsættelse af regler om iværksættelse af kommunal anlægsvirksomhed m.v.).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven giver mulighed for, at indenrigs- og sundhedsministeren kan regulere anlægsvirksomheden i kommuner og amter samt HUR og HS i perioden, indtil en kommende reform af den kommunale struktur træder i kraft den l. januar 2007.

Samme regulering gælder for leje- og leasingaftaler, der kan sidestilles med kommunal anlægsvirksomhed. Reguleringen vedrører anlægsopgaver til over 1 mio. kr.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med regeringens forslag »Det nye Danmark« fra april 2004 om en ny kommunal struktur og opgavefordeling i den offentlige sektor.

Et ændringsforslag fra indenrigs- og sundhedsministeren, der begrænsede lovens gyldighedsperiode til og med 2006, blev vedtaget. Derved fik loven kun gyldighed, indtil den nye kommunale struktur var trådt i kraft.

Lovforslaget vedtaget med 95 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KD) mod 8 (SF og EL).
Partiernes ordførere
Gudrun Laub (V), Klaus Hækkerup (S), Uno Larsson (DF), Knud Erik Kirkegaard (KF), Lene Garsdal (SF), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Mogens Nørgård (KD)