Luk

Luk
Luk

Luk

L 205 Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af Christianiaområdet.

(Ændret formål og ejerskab til området m.v.).

Af: Forsvarsminister Svend Aage Jensby (V)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Forsvarsudvalget (FOU) efter afstemning, hvorefter et forslag om henvisning til et særligt Christianiaudvalg bortfaldt (20/4 04 FF 8770).

Efter 2. beh. henvist til fornyet behandling i Forsvarsudvalget (FOU).

Loven ændrer lov om anvendelse af Christianiaområdet og muliggør en udvikling af Christianiaområdet som et bæredygtigt kvarter i København omfattet af almindeligt gældende love og regler.

Endvidere indebærer loven en ændring af ejerskabet.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik det, at man ønskede at bringe Christiania inden for lovgivningens almindelige regler uden særlov, uden hashhandel, med gennemsigtige boligforhold og med sikring af fæstningsanlægget som et åbent og rekreativt område for alle.

Forsvarsministeren stillede i tillægsbetænkningen ændringsforslag om udskydelse af anmeldelse af fristen for brugsrettigheder med henblik på at skabe bedre muligheder for en konstruktiv dialog med beboerne i drøftelserne om den fremtidige organisering. Ændringsforslaget blev vedtaget enstemmigt.

Lovforslaget vedtaget med 113 stemmer (V, S, DF, KF, SF, RV og KD); 1 (EL) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Ulrik Kragh (V), Poul Qvist Jørgensen (S), Peter Skaarup (DF), Helge Adam Møller (KF), Villy Søvndal (SF), Elisabeth Arnold (RV), Line Barfod (EL) og Jann Sjursen (KD)