Luk

Luk
Luk

Luk

L 91 Forslag til lov om ændring af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v. og børneloven.

(Ændring af grænsen mellem abort og dødfødsel og forenkling af reglerne om registrering af faderskab til dødfødte børn).

Af: Justitsminister Lene Espersen (KF)
Samling: 2003-04
Status: Stadfæstet
Titel ændret 24/2 04 fra: Forslag til lov om ændring af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v. og børneloven. (Ændring af grænsen mellem spontan abort og dødfødsel og forenkling af reglerne om registrering af faderskab til dødfødte børn).

Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven nedsætter den tidsmæssige grænse mellem en spontan abort og en dødsfødsel fra udgangen af 28. svangerskabsuge til udgangen af 22. svangerskabsuge.

Endvidere forenkler loven reglerne om registrering af faderskab for ugifte forældre til dødfødte børn og børn, der dør umiddelbart efter fødslen. Efter loven vil det være lettere for sådanne forældre at få mandens faderskab registreret i forbindelse med fødslen.

Formålet med lovforslaget var at skabe en højere grad af overensstemmelse mellem reglerne og forældres oplevelse af at have mistet et barn.

Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (V, S, DF, KF, SF og RV) mod 5 (EL og KD).
Partiernes ordførere
Irene Simonsen (V), Lissa Mathiasen (S), Birthe Skaarup (DF), Anne Baastrup (SF), Margrethe Vestager (RV), Line Barfod (EL) og Jann Sjursen (KD)