Luk

Luk
Luk

Luk

L 15 Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af elinstallatører m.v. og lov om gasinstallationer og installationer i forbindelse med vand- og afløbsledninger.

(Adgang for ikkeautoriserede til at foretage visse udskiftninger m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven giver mulighed for, at visse reparationer og udskiftninger af elinstallationer, som forbrugerne i dag selv må udføre, også kan blive udført af andre håndværkere end autoriserede installatører. Endvidere giver loven mulighed for, at kravet om uddannelse til gas-, vand- og sanitetsmester kan fraviges over for en godkendt virksomhed på baggrund af dokumentation for en særlig kompetence. Desuden tydeliggøres ved angivelse af et eksempel, hvilke typer af VVS-arbejder der kan udføres af ikkeautoriserede VVS-installatører.

Af lovforslagets bemærkninger fremgik det, at baggrunden for lovforslaget var anbefalingerne i en rapport, som en arbejdsgruppe nedsat af regeringen vedrørende konkurrencebegrænsninger i byggebranchen var fremkommet med. Med ændringerne gennemførtes arbejdsgruppens anbefalinger, for så vidt angår el-, VVS- og kloakinstallationsområdet.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 109 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 109 stemmer.
Partiernes ordførere
Kim Andersen (V), Lotte Bundsgaard (S), Colette L. Brix (DF), Lars Barfoed (KF), Poul Henrik Hedeboe (SF), Naser Khader (RV), Jann Sjursen (KD) og Pernille Rosenkrantz-Theil (EL)