Luk

Luk
Luk

Luk

L 117 Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, lov om omsætning af fast ejendom og lov om ejerlejligheder.

(Oplysningspligt m.v. ved salg af andele i andelsboligforeninger under stiftelse og straf for salg af andelsboliger til overpris m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven sikrer, at købere af andele i andelsboligforeninger under stiftelse får fyldestgørende oplysninger om købets økonomiske konsekvenser samt fortrydelsesret. Lovens hensigt er, at købere af andelsboliger sikres samme retsstilling som købere af ejerboliger. Desuden bliver det muligt at straffe sælgere af andelsboliger, som tager overpris for andelen.

Lovforslaget blev fremsat i forbindelse med, at der i stigende omfang blev bygget nye andelsboliger, som blev solgt, før andelsboligforeningen blev stiftet. Forinden lovforslaget blev vedtaget, fandtes ingen regler for salg af andele, før andelsboligforeningen reelt var blevet stiftet. Endvidere gjorde lovforslaget det strafbart at betinge salget af en andelsbolig af, at der blev betalt penge under bordet.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 100 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 100 stemmer.
Partiernes ordførere
Inge-Lene Ebdrup (V), Jytte Andersen (S), Anita Knakkergaard (DF), Jakob Axel Nielsen (KF), Charlotte Fischer (RV), Morten Homann (SF) og Frank Aaen (EL)