Luk

Luk
Luk

Luk

L 122 Forslag til lov om ændring af forskellige hjemmelsbestemmelser om delegation til andre statslige myndigheder m.v. på Fødevareministeriets og Familie- og Forbrugerministeriets områder.

Af: Fødevareminister Hans Christian Schmidt (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer ændringer i 11 af Fødevareministeriets og en af Familie- og Forbrugerministeriets love. Loven indebærer en tilpasning af lovgivningen til den nye situation, at myndigheder, der før hørte under Fødevareministeriet, nu hører under både Fødevareministeriet og Familie- og Forbrugerministeriet. Loven skaber således bl.a. hjemmel til, at fødevareministeren kan delegere beføjelser efter loven til en anden statslig myndighed uden for ministerområdet, og at prøver udtaget af Fødevareministeriet henholdsvis Familie- og Forbrugerministeriet kan udveksles de to myndigheder imellem.

Lovforslaget var en nødvendig konsekvens af ressortomlægningen den 2. august 2004, hvor Familie- og Forbrugerministeriet blev oprettet, og hvor myndigheder, der tidligere hørte under Fødevareministeriet, blev henført til to forskellige ministerområder.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 111 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 111 stemmer.
Partiernes ordførere
Torsten Schack Pedersen (V), Lene Hansen (S), Christian H. Hansen (DF), Allan Niebuhr (KF), Elisabeth Geday (RV), Kristen Touborg (SF) og Per Clausen (EL)