Luk

Luk
Luk

Luk

L 147 Forslag til lov om ændring af tobaksafgiftsloven.

(Ændring i forfaldstidspunktet for tobaksafgifter).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder en ændring af stempelmærkeordningen, således at punktafgifterne på tobak ikke længere forfalder i forbindelse med rekvisitionen af stempelmærkerne, men først i forbindelse med at varerne overgår til forbrug.

Baggrunden for lovforslaget var, at Europa- Kommissionen i åbningsskrivelse af 18. oktober 2002 meddelte, at Danmark efter Kommissionens opfattelse havde overtrådt Det Europæiske Fællesskabs bestemmelser i direktiv 92/12/EØF (cirkulationsdirektivet), ved at punktafgifterne på tobak forfaldt ved rekvireringen af stempelmærkerne og ikke i forbindelse med varernes overgang til forbrug. Ud over Danmark havde fem andre EU-lande modtaget en åbningsskrivelse vedrørende samme problemstilling. I brev af 14. januar 2004 havde Kommissionen foreslået nogle modeller for, hvordan stempelmærkeordningen kunne sammensættes for at være i overensstemmelse med EU-retten. Danmark valgte en ordning, der svarede til Kommissionens forslag. Det fremsatte forslag vurderedes derfor at være i overensstemmelse med EU-retten, herunder at opfylde de tilsigtede virkninger af artikel 14 og 20 i direktiv 92/12/EØF.

Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF) mod 3 (EL).
Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Charlotte Antonsen (V), René Skau Björnsson (S), Mikkel Dencker (DF), Charlotte Dyremose (KF), Poul Erik Christensen (RV) og Morten Homann (SF)