Luk

Luk
Luk

Luk

L 151 Forslag til lov om en offentlig fond til varetagelse af statens deltagelse i kulbrintetilladelser og en statslig enhed til administration af fonden.

Af: Transport- og energiminister Flemming Hansen (KF)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Det Energipolitiske Udvalg (EPU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven etablerer en offentlig fond, der skal varetage statens deltagelse i kulbrintetilladelser, som gives i medfør af lov om anvendelse af Danmarks undergrund. Loven etablerer endvidere en statslig enhed under Transport- og Energiministeriet til at administrere den offentlige fond.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at DONG Efterforskning og Produktion A/S hidtil havde varetaget den statslige deltagelse i tilladelser til efterforskning og produktion af kulbrinter. Som følge af regeringens ønske om en delvis privatisering af DONG kunne DONG Efterforskning og Produktion A/S ikke fremover varetage statsdeltagelsen i nye koncessioner, og der var derfor behov for at etablere en ny struktur til varetagelse heraf.

Lovforslaget vedtaget med 99 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF) mod 3 (EL).
Lovforslaget vedtaget med 99 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Lars Christian Lilleholt (V), Lars Christian Lilleholt (V), Torben Hansen (S), Torben Hansen (S), Henrik Brodersen (DF), Tina Petersen (DF), Charlotte Dyremose (KF), Charlotte Dyremose (KF), Johs. Poulsen (RV), Johs. Poulsen (RV), Anne Grete Holmsgaard (SF), Per Clausen (EL) og Per Clausen (EL)