Luk

Luk
Luk

Luk

L 35 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v., lov om leje af almene boliger, lov om social service, lov om boliger for ældre og personer med handicap, lov om ejerlejligheder og lov om byfornyelse og udvikling af byer.

(Nyetablering af selvejende almene ungdomsboliginstitutioner m.v.).

Af: Socialminister Eva Kjer Hansen (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2. beh. direkte overgang til 3. beh.

Loven ajourfører forskellige dele af lovgivningen og forenkler og moderniserer regelsættet med henblik på at skabe muligheder for større vækst og fornyelse på boligmarkedet. Loven består af følgende hovedelementer:

- Nyetablering af selvejende almene ungdomsboliginstitutioner.

- Øget råderet.

- Indførelse af ordning med udslusningsboliger. Puljer og bemyndigelser til ministeren.

- Forskellige ændringer som led i regelforenkling og modernisering samt tekniske ændringer af redaktionel og præciserende art.

Lovforslaget indgik som led i regeringens overordnede boligpolitiske indsats for at skabe et mere fleksibelt boligmarked med valgmuligheder, som havde til hensigt at give beboerne større frihed og flere muligheder for at få en bolig, som ville svare til deres individuelle behov.

Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 118 stemmer.
Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 118 stemmer.
Partiernes ordførere
Inge-Lene Ebdrup (V), Carsten Hansen (S), Anita Knakkergaard (DF), Jakob Axel Nielsen (KF), Charlotte Fischer (RV), Villy Søvndal (SF) og Frank Aaen (EL)