Luk

Luk
Luk

Luk

L 38 Forslag til lov om social service.

Af: Socialminister Eva Kjer Hansen (V)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Behandlet sammen: L 38 og L 39.

Efter 1. beh. henvist til Socialudvalget (SOU).

Efter 2. beh. henvist til fornyet behandling i Socialudvalget (SOU).

Med loven overføres en række opgaver fra amteme til de nye kommuner og regioner, der etableres med strukturreformen. Kommunerne får herefter det samlede ansvar for indsatsen over for den enkelte borger. Med loven indføres desuden en ordning, de såkaldte rammeaftaler, efter hvilke Regionsrådet og kommunerne i en region tilrettelægger driften af tilbud. Der etableres desuden en national viden- og specialrådgivningsorganisation (VISO), som skal bistå og rådgive kommuner og borgere i de mest specialiserede og komplicerede enkeltsager. Derudover videreføres i hovedtræk bestemmelserne fra den eksisterende lov om social service.

Lovforslaget var en del af den samlede lovgivningsmæssige gennemførelse af strukturreformen. På det sociale område var endvidere lovforslag nr. L 39 en del af denne gennemførelse. Lovforslaget var en udmøntning af aftalen fra juni 2004 om en strukturreform mellem regeringen (V og KF) og Dansk Folkeparti.

Lovforslaget vedtaget med 59 stemmer (V, DF og KF) mod 49 (S, RV, SF og EL).
Lovforslaget vedtaget med 59 stemmer (V, DF og KF) mod 49 (S, RV, SF og EL).
Partiernes ordførere
Hans Andersen (V), Lotte Bundsgaard (S), Pia Kristensen (DF), Charlotte Dyremose (KF), Lone Dybkjær (RV), Anne Baastrup (SF) og Line Barfod (EL)
Sambehandlet med