Luk

Luk
Luk

Luk

L 46 Forslag til lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, lov om kommuners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v., konkurrenceloven og lov om stormflod og stormfald.

(Udmøntning af kommunalreformen med henblik på præcisering af adressebetegnelser m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh. henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2. beh. henvist til fornyet behandling i Boligudvalget (BOU).

Loven definerer, at en adressebetegnelse består af et vejnavn, et husnummer og et postnummer. Loven sikrer dermed entydighed i adresseme, således at ét vejnavn kun forekommer én gang inden for hver kommune.

Desuden indebærer loven, at de fremtidige regioner ikke vil kunne deltage ledelsesmæssigt eller finansielt i selskaber og lign., medmindre der er udtrykkelig hjemmel hertil i særlovgivningen.

Lovforslaget var en konsekvens af gennemførelse af kommunalreformen, som bl.a. betød kommunesammenlægninger på tværs af de tidligere amtskommuner. Flere nabokommuner, som i fremtiden ville blive én kommune, havde hidtil benyttet samme vejnavn, da postnummeret havde holdt adresserne adskilte.

Lovforslaget vedtaget med 61 stemmer (V, DF og 12) mod 47 (S, RV, SF og EL).
Lovforslaget vedtaget med 61 stemmer (V, DF og 12) mod 47 (S, RV, SF og EL).
Partiernes ordførere
Inge-Lene Ebdrup (V), Kim Mortensen (S), Anita Knakkergaard (DF), Jakob Axel Nielsen (KF), Charlotte Fischer (RV) og Morten Homann (SF)