Luk

Luk
Luk

Luk

L 133 Forslag til lov om det europæiske andelsselskab

(SCE-loven).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven skal sikre, at de nødvendige supplerende regler er på plads, således at det i overensstemmelse med Rådets forordning nr. 1435/2003 af 22. juli 2003 om statut for det europæiske andelsselskab (SCE) er muligt at stifte et SCE-selskab i ethvert EU-medlemsland fra den 18. august 2006. Et SCE-selskab er en ny fælleseuropæisk selskabsform for andelsselskaber. Forordningen er umiddelbart gældende i de enkelte medlemslande.

Det nye SCE-selskab tilgodeser samme behov for strukturtilpasninger på fællesskabsplan for andelsselskaber med grænseoverskridende aktiviteter, som det Europæiske Selskab (SE) tilgodeser for aktieselskaber. Lovgivning for Europæiske Selskaber blev gennemført ved lov nr. 363 og 364 af 19. maj 2004 og lov nr. 281 af 26. april 2004.

Loven indeholder bl.a. supplerende regler om: Selskabets stiftelse, fusion og flytning af hjemsted (beskyttelse af interessenter), selskabets ledelse, kompetent myndighed og straf, anmeldelse og registrering.

Lovforslaget vedtaget med 107 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF) mod 3 (EL).
Lovforslaget vedtaget med 107 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Troels Christensen (V), Frode Sørensen (S), Colette L. Brix (DF), Poul Erik Christensen (RV), Per Ørum Jørgensen (KF), Poul Henrik Hedeboe (SF) og Frank Aaen (EL)