Luk

Luk
Luk

Luk

L 139 Forslag til lov om ændring af lov om tandpleje m.v. (Større valgfrihed og fleksibilitet i børne- og ungdomstandplejen).

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Formålet med loven er - på baggrund af en redegørelse for konsekvenserne af indførelsen af større valgfrihed og fleksibilitet i børne- og ungdomstandplejen - at fastholde den større valgfrihed og fleksibilitet i børne- og ungdomstandplejen både for borgerne og kommunerne, som blev indført ved lov nr. 377 af 28. maj 2003.

I forbindelse med udvalgsbehandlingen af det daværende lovforslag blev det besluttet at indføje en egentlig revisionsbestemmelse i loven, som indebar, at forslag om revision af loven skulle fremsættes for Folketinget i folketingsåret 2005-06. Baggrunden herfor var et ønske om at give Folketinget mulighed for at tage stilling til lovens virkninger på baggrund af de erfaringer, der indhøstes de første år efter lovens ikrafttræden.

Loven er en udmøntning af revisionsbestemmelsen og fastholder det frie valg i børne- og ungdomstandplejen.

Lovforslaget vedtaget med 71 stemmer (V, DF, KF og RV) mod 3 (EL); 37 (S og SF) stemte hverken for eller imod.
Lovforslaget vedtaget med 71 stemmer (V, DF, KF og RV) mod 3 (EL); 37 (S og SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Jørgen Winther (V), Lone Møller (S), Karin Nødgaard (DF), Charlotte Fischer (RV), Helle Sjelle (KF), Kamal Qureshi (SF) og Jørgen Arbo-Bæhr (EL)