Luk

Luk
Luk

Luk

B 78 Forslag til folketingsbeslutning om at sikre praktiserende speciallægers faglige uafhængighed i forbindelse med henvisning til private klinikker.

Samling: 2006-07
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Forslaget indebar, at speciallæger, der praktiserede under sygesikringen, blev udelukket fra at have økonomiske interesser i private klinikker eller hospitaler, som de selv kunne henvise til. Forslaget ud sprang af de problemer, der havde været set vedrørende ørelæger og disses forbindelser til privatklinikker. Forslagsstillerne mente ikke, at de initiativer, indenrigs- og sundhedsministeren havde taget, var tilstrækkelige til at løse den interessekonflikt, der var forbundet med, at praktiserende speciallæger kunne have økonomiske interesser i private klinikker, som de selv kunne henvise til.

Udvalget afsluttede sin behandling af forslaget med afgivelse af beretning. I beretningen opfordrede udvalget indenrigs- og sundhedsministeren til inden udgangen af 2007 at undersøge, om de gældende regler sikrede patienten en uvildig behandling og et reelt frit valg af leverandør.
Partiernes ordførere
Birgitte Josefsen (V), Sophie Hæstorp Andersen (S), Birthe Skaarup (DF), Allan Niebuhr (KF), Charlotte Fischer (RV) og Poul Henrik Hedeboe (SF)