Luk

Luk
Luk

Luk

L 27 Forslag til lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi, lov om menighedsråd, lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde og forskellige andre love.

(Budgetlægning for kirke- og præstegårdskasserne, ændret sammensætning af og opgaver for stiftsøvrigheden, aflastning af provsten for administrative opgaver m.v.).

Af: Kirkeminister Bertel Haarder (V)
Samling: 2006-07
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Kirkeudvalget (KIU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Formålet med loven er at gennemføre de forslag, som arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur kom med i betænkning 1477/2006 om opgaver i sogn, provsti og stift, og som er knyttet til kommunalreformen og ændringen af provstierne pr. 1. januar 2007. Ændringerne vedrører stiftsøvrighedens sammensætning og opgaver efter den 1. januar 2007, forpligtende budgetsamarbejde i kommuner med flere provstier samt vilkårene for de nye provstier, som etableres fra den 1. januar 2007, herunder mulighederne for samarbejde mellem sognene, provstens opgaver i de nye provstier samt reglerne for budgetlægning i provstierne.

Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF); 3 (EL) stemte hverken for eller imod.
Lovforslaget vedtaget med 102 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF); 3 (EL) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Karen J. Klint (S), Jesper Langballe (DF), Charlotte Dyremose (KF), Bente Dahl (RV), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Pernille Rosenkrantz-Theil (EL)