Luk

Luk
Luk

Luk

F 3 Hvad agter regeringen at gøre for at sikre, at dens målsætning om at reducere trafikkens CO2-udslip med 25 pct. i 2030 i forhold til 1988 bliver overholdt?

Af: Ole Sohn (SF), Pia Olsen Dyhr (SF) og Jesper Petersen (SF)
Til: Transportminister Carina Christensen (KF)
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Foretaget
Under forhandlingerne fremsattes følgende forslag til vedtagelse:

V 20. Af Pia Olsen Dyhr (SF), Torben Hansen (S), Bente Dahl (RV) og Per Clausen (EL).

Fremsat 22-01-08 ..........FF 1046
Bortfaldet 22-01-08 ......... FF 1063

V 21. Af Kristian Pihl Lorentzen (V), Kim Christiansen (DF), Henriette Kjær (KF), Anders Samuelsen (NY) og Pia Christmas-Møller (UFG).

Fremsat 22-01-08 ..... FF 1048
Vedtaget 22-01-08 ....... FF 1063

Fuld tekst:

V 20:

»Idet Folketinget konstaterer, at CO2-udslippet fra transportsektoren fortsat vokser kraftigt, og at det af hensyn til Danmarks indsats på klimaområdet er nødvendigt at vende denne udvikling, opfordrer Folketinget regeringen til i overensstemmelse med regeringens egen målsætning at reducere transportens CO2-udslip med 25 pct. i forhold til 1988-niveauet i 2030. Regeringen skal i 2008 fremlægge en detaljeret plan for, hvordan målet kan nås med løbende årlige delmål, samt hvad det forudsætter med hensyn til det enkelte transportmiddels CO2-effektivitet, trafikkens omfang, trafikkens fordeling på transportmidler, samt hvilke konsekvenser det har for infrastrukturinvesteringerne.«

V 21:

»Transporten af personer og gods er ansvarlig for en stor del af Danmarks udledning af CO2.

Folketinget hilser det derfor velkomment, at regeringen sammen med den kommende investeringsplan vil fremlægge en ambitiøs strategi for en reduktion af transportsektorens CO2-udledning.

Folketinget opfordrer til, at de mulige indsatsområder til en begrænsning af transportsektorens miljø- og klimapåvirkning, som fremgår blandt andet af Infrastrukturkommissionens betænkning, herunder en prioritering af den kollektive trafik, inddrages i dette arbejde.«

Afstemning:

V 21 vedtaget med 57 stemmer (V, DF, KF og NY); 48 (S, SF, RV og EL) stemte hverken for eller imod.

V 20 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Kristian Pihl Lorentzen (V), Torben Hansen (S), Kim Christiansen (DF), Pia Olsen Dyhr (SF), Henriette Kjær (KF), Bente Dahl (RV), Anders Samuelsen (NY) og Per Clausen (EL)