Luk

Luk
Luk

Luk

L 123 Forslag til lov om ændring af næringsloven, markedsføringsloven, erhvervsfremmeloven og forskellige andre love på Økonomi- og Erhvervsministeriets område.

(Regelforenkling for tjenesteydere, oplysningspligt for tjenesteydere, regler om akkreditering og metrologi samt oprettelse af et produktkontaktpunkt).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (KF)
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet
Behandlet sammen: L 122 og L 123.

Efter 1. behandling henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven skal sikre, at lovgivning på Økonomi og Erhvervsministeriets område er i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv nr. 2006/123/EF af 12. december 2006 om tjenesteydelser i det indre marked (servicedirektivet).

Loven indeholder også ændringer af erhvervsfremmeloven for at kunne anvende Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 764/2008 og nr. 765/2008.

I lov om omsætning af fast ejendom ophæves bestemmelsen om, under hvilken juridisk form ejendomsmæglervirksomhed må drives.

I elinstallatørloven, gasloven og dykkerloven ophæves krav om ikke at have forfalden gæld til det offentlige. Endvidere fjernes muligheden for at begrænse autorisationer for elinstallatører.

I næringsloven ophæves bestemmelserne om speditører, auktionsholdere og vekselerer.

I markedsføringsloven ophæves forbud mod brug af rabatkuponer og købsbetingede konkurrencer for »midlertidige« tjenesteydere, der ikke er etableret i Danmark, og der indsættes en hjemmel til at gennemføre direktivets oplysningspligter.

I erhvervsfremmeloven præciseres regleme om akkreditering og metrologi, og der indsættes en bemyndigelse til bl.a. at oprette et produktkontaktpunkt.

Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (V, S, DF, SF, KF, RV og LA) mod 2 (EL).
Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (V, S, DF, SF, KF, RV og LA) mod 2 (EL).
Partiernes ordførere
Tina Nedergaard (V), Henrik Dam Kristensen (S), Colette L. Brix (DF), Karsten Hønge (SF), Tom Behnke (KF), Morten Helveg Petersen (RV) og Frank Aaen (EL)
Sambehandlet med