Luk

Luk
Luk

Luk

L 180 Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond og lov om finansiel virksomhed.

(Udvidelse af dækningen efter rejsegarantiordningen m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (KF)
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet
Efter 1. behandling henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Formålet med loven er at udvide forbrugerbeskyttelsen i forbindelse med køb af ferierejser. Det bliver obligatorisk for udbydere af flytransport og billeje i udlandet at tilbyde kunder dækning af Rejsegarantifonden. Det bliver frivilligt, om kunder mod betaling af et bidrag tilvælger dækningen. Den gældende Rejsegarantifond udvides således til ud over pakkerejser at dække flytransport og billeje i udlandet.

Udvidelsen af Rejsegarantifonden skal afspejles i størrelsen på fonden. Udvidelsen vurderes at medføre, at fondens formue til at starte med skal være på samlet 200 mio. kr. Fondens formue blev hidtil opbygget gennem bidrag fra pakkerejsearrangører på 20 kr. pr. kunde. Udgangspunktet bør være, at bidraget for dækning af flytransport og billeje i udlandet fastsættes på samme niveau som bidraget for pakkerejser, dvs. 20 kr. Såfremt der viser sig at være behov herfor, kan fondens bestyrelse med godkendelse fra økonomi- og erhvervsministeren fastsætte et justeret mål for fondens formue eller bidragets størrelse.

Udbydere af flytransport og billeje i udlandet skal stille garanti og betale administrationsbidrag til fonden.

Ordningen skal evalueres efter 2 år.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.
Partiernes ordførere
Benny Engelbrecht (S), Tina Nedergaard (V), Colette L. Brix (DF), Meta Fuglsang (SF), Vivi Kier (KF), Morten Østergaard (RV) og Frank Aaen (EL)