Luk

Luk
Luk

Luk

R 12 Redegørelse af statsministeren i henhold til forretningsordenens § 19, stk. 2.

Afgivet af: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Samling: 2008-09
Status: Forhandlet
Under forhandlingen fremsattes følgende forslag til vedtagelse:

V 63. Af Peter Christensen (V), Pia Kjærsgaard (DF), Henriette Kjær (KF) og Anders Samuelsen (LA).

Fremsat 16-04-09 ....... FF 5586
Vedtaget 16-04-09 ....... FF 5705

V 64. Af Henrik Sass Larsen (S), Villy Søvndal (SF), Margrethe Vestager (RV) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Fremsat 16-04-09 ....... FF 5600
Bortfaldet 16-04-09 ...... FF 5705

Fuld tekst:

V 63:

Folketinget understreger, at den internationale økonomiske krise har højeste prioritet. Skiftende regeringer har siden 1982 ført en økonomisk politik, der giver Danmark et bedre udgangspunkt end mange andre lande til at mildne krisens konsekvenser. Krisen kræver et fortsat stærkt økonomisk lederskab. Det er afgørende, at økonomien lempes i takt med, at det er økonomisk ansvarligt. En stor forkromet vækstpakke kan gøre mere skade end gavn.

Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance er klar til at fremrykke flere investeringer i bl.a. skoler, dagtilbud og ældrepleje, hvis det skønnes nødvendigt. Men offentlige investeringer er ikke hele svaret. Vi skal fortsat være parate til at justere det danske samfund, så vi i fællesskab kan bringe Danmark sikkert gennem krisen.

V 64:

Folketinget konstaterer, at Danmark står i den værste økonomiske krise siden 1930'erne.

Folketinget konstaterer, at regeringen konsekvent har fejlvurderet krisens omfang og undervurderet dens betydning for det danske samfund og så sent som i januar 2009 vurderede, at »der er et solidt fundament for en fortsat sund udvikling i dansk økonomi«.

Folketinget opfordrer regeringen til at indkalde Folketingets partier til forhandlinger om en vækstpakke, der kan afbøde krisens negative effekter for Danmark og imødegå masseledighed, samtidig med at der investeres i de fremtidige udfordringer for Danmark inden for klima, vækst og velfærd.

Afstemning:

V 63 vedtaget med 58 stemmer (V, DF, KF og LA) mod 47 (S, SF, RV og EL); 1 (Simon Emil Ammitzbøll (UFG)) stemte hverken for eller imod.

V 64 var dermed bortfaldet.
Partiernes ordførere
Henrik Sass Larsen (S), Peter Christensen (V), Pia Kjærsgaard (DF), Villy Søvndal (SF), Henriette Kjær (KF), Margrethe Vestager (RV), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Anders Samuelsen (LA), Lars-Emil Johansen (SIU) og Høgni Hoydal (TF)