Luk

Luk
Luk

Luk

B 185 Forslag til folketingsbeslutning om informantordning til afsløring af skattesvindel via skattely.

Samling: 2009-10
Status: Tilbagetaget
Socialdemokratiet og SF foreslog, at regeringen pålagdes at oprette en dansk informantordning, således at informationer om danskeres skatteunddragelse ved placering af formuer i såkaldte skattely kunne tilvejebringes. Danmark skulle aktivt tilkendegive, at Danmark var interesseret i at købe sådanne informationer, f.eks. fra tidligere eller nuværende bankansatte i skattelylande.
Forslagsstillerne henviste til, at en informantordning ville bidrage til at afsløre skattesvindel og dermed sende et klart signal om, at Danmark ikke tolererede skattesnyd via skattelylandenes bankhemmelighed. Det ville have en stærkt præventiv effekt, og det ville muliggøre inddrivelse af millioner af manglende skattekroner.
Beslutningsforslaget blev tilbagetaget den 4. maj 2010 med henvisning til aftalen om en midlertidig strafnedsættelsesordning for udeladt udenlandsk indkomst i 2011, der blev indgået af regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Liberal Alliance den 4. maj 2010.