Luk

Luk
Luk

Luk

L 221 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven, lov om en børnefamilieydelse og ejendomsavancebeskatningsloven.

(Ingen regulering af beløbsgrænser i 2011-2013, begrænsning af fradraget for faglige kontingenter og loft over børnefamilieydelsen).

Af: Skatteminister Troels Lund Poulsen (V)
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet
Lovforslaget var et led i aftalen af 25. maj 2010 om genopretning af dansk økonomi mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti.

Loven indeholder følgende:

- Den automatiske regulering af visse beløbsgrænser i skatte- og afgiftslovgivningen suspenderes i 2011, 2012 og 2013. Efter gældende regler reguleres beløbsgrænserne efter personskattelovens § 20, dvs. med lønudviklingen 2 år forud for indkomståret. Reguleringen af beløbsgrænserne genoptages fra 2014.
- Den planlagte forhøjelse af indkomstgrænsen for topskat i 2011 udskydes i 3 år til 2014.
- Der indføres en grænse for fradrag af lønmodtageres faglige kontingenter på 3.000 kr. årligt.
- Der indføres et loft på 35.000 kr. for den samlede skattefrie børnefamilieydelse, der kan modtages årligt, samtidig med at satserne for børnefamilieydelsen gradvist nedsættes med 5 pct. frem mod 2013 i forhold til gældende regler. Der indføres en kompensationsordning, der skal sikre en glidende tilpasning til de nye regler for børnefamilieydelse.
Lovforslaget vedtaget med 53 stemmer (V, DF og KF) mod 48 (S, SF, RV, EL, LA, Pia Christmas-Møller (UFG) og Christian H. Hansen (UFG)).
Partiernes ordførere
Mads Rørvig (V), Nick Hækkerup (S), Mikkel Dencker (DF), Jesper Petersen (SF), Mike Legarth (KF), Niels Helveg Petersen (RV), Frank Aaen (EL) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)