Luk

Luk
Luk

Luk

B 57 Forslag til folketingsbeslutning om dansk initiativ til et forpligtende internationalt klimasamarbejde med progressive i- og ulande (mini-COP-samarbejde).

Samling: 2013-14
Status: Bortfaldet
De internationale klimaforhandlinger under FN's klimakonvention – de såkaldte COP-møder – stod i princippet i stampe, og intet tydede på, at en aftale i dette regi ville være ambitiøs nok til at forhindre den stigende udledning af CO2 og sikre overholdelse af 2-gradersmålsætningen. Ifølge forslaget skulle regeringen derfor tage initiativ til at samle de lande, der på verdensplan var interesserede i en international klimaaftale, der sikrede 2-gradersmålet, i et konstruktivt, forpligtende og ambitiøst samarbejde om en klimavenlig udvikling med vedvarende energi, energieffektivitet og klimatilpasning. Samarbejdet skulle have form af en klub af såkaldte villige lande med deltagere fra både i- og ulande, hvor overliggeren blev sat højt for at sikre en ambitiøs og reel grøn omstilling.
Partiernes ordførere
Jens Joel (S), Lars Christian Lilleholt (V), Mikkel Dencker (DF), Andreas Steenberg (RV), Steen Gade (SF), Per Clausen (EL) og Villum Christensen (LA)