Luk

Luk
Luk

Luk

L 84 Forslag til lov om ændring af lov om bestyrelse og brug af folkekirkens kirker m.m., lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde og lov om folkekirkens økonomi.

(Brug af folkekirkens kirker til ikkekirkelige formål, oprettelse af udvalg om kirkegårde samt registrering og afregistrering af gravminder m.v.).

Af: Minister for ligestilling og kirke Manu Sareen (RV)
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet
Loven har til formål at skabe mulighed for, at et menighedsråd med biskoppens tilladelse kan beslutte at stille kirken til rådighed til brug for ikkekirkelige formål. Loven har desuden til formål at sikre, at der ikke
sker nedlæggelse af kirkegårde, der anses for at være umistelige. Med loven vedtages desuden en række ændringer vedrørende gravminderegistrering, klageadgang i forbindelse med gravminderegistrering m.v.
Vedtaget 96 stemmer for forslaget (V, S, RV, SF, EL, LA, KF, UFG) 13 stemmer imod forslaget (DF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Partiernes ordførere
Karen J. Klint (S), Flemming Damgaard Larsen (V), Christian Langballe (DF), Stine Brix (EL), Mette Bock (LA) og Per Stig Møller (KF)