Luk

Luk
Luk

Luk

B 14 Forslag til folketingsbeslutning om kørsel i hashpåvirket tilstand.

Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Med forslaget pålægges regeringen i indeværende folketingssamling at sikre,
- at straffen for personer, der fører motorkøretøj i hashpåvirket tilstand, ændres, således at frakendelsen af kørekort sker for en kortere periode og kørekortet kan generhverves efter en given periode ved fremlæggelse af rene blodprøver,
- at bødestraffen ændres, således at den dømte i stedet for betaling af en bøde for kørsel i hashpåvirket tilstand skal betale for de nødvendige blodprøver og kontrollen hermed, og
- at iværksætte en undersøgelse af (og om nødvendigt forskning i), hvilke grænseværdier for hash i blodet der er afgørende for, om man kan føre motorkøretøj eller ej.

Der er afgivet beretning over beslutningsforslaget. Et flertal i udvalget (V, DF, SF, EL, LA og KF) finder, at den nuværende nultolerancepolitik over for kørsel med cannabis i blodet kan have utilsigtede konsekvenser. Flertallet opfordrer ministeren til i indeværende folketingsår at kortlægge problemstillingen og opstille forskellige modeller for, hvordan man kan finde en løsning, så den høje trafiksikkerhed fastholdes, samtidig med at der er proportionalitet i forhold til den straf, der idømmes. Flertallet pålægger regeringen at igangsætte et arbejde, hvor der forskes i tolerancegrænser, ligeledes med henblik på at sikre, at der kan findes en holdbar og mere proportional løsning på problemstillingen.
Partiernes ordførere
Karsten Lauritzen (V), Trine Bramsen (S), Kim Christiansen (DF), Jeppe Mikkelsen (RV), Pernille Skipper (EL), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)