Luk

Luk
Luk

Luk

L 55 Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love.

(Forlængelse af rabat på afgiften ved omlægning af eksisterende kapitalpensioner og rabat på afgiften ved udbetaling fra eller omlægning af konti i Lønmodtagernes Dyrtidsfond).

Af: Skatteminister Benny Engelbrecht (S)
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), SF og Enhedslisten har den 3. oktober 2014 opnået en forståelse om en pensionspakke. Det foreslås for det første at forlænge den eksisterende afgiftsrabat på 2,7 procentpoint med 1 år til 2015 af overførsler, herunder konverteringer, af en fradragsberettiget kapitalpension eller supplerende engangsydelse til en ikkefradragsberettiget aldersopsparing m.v. henholdsvis supplerende engangssum.

Det foreslås for det andet at nedsætte afgiften på udbetalinger fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) med 2,5 procentpoint. Det foreslås desuden, at beløb, der den 1. januar 2015 eller senere overføres fra LD til en kapitalpension, ved rettidig udbetaling behandles på samme måde, som hvis de var blevet stående i LD i relation til muligheden for afgiftsnedsættelse.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 97 (V, S, RV, SF, EL, LA, KF, UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 13 (DF).
Partiernes ordførere
Astrid Krag (S), Torsten Schack Pedersen (V), Dennis Flydtkjær (DF), Nadeem Farooq (RV), Lisbeth Bech-Nielsen (SF), Frank Aaen (EL), Ole Birk Olesen (LA) og Brian Mikkelsen (KF)