Luk

Luk
Luk

Luk

L 102 Forslag til lov om ændring af lov om letbane på Ring 3, lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S og lov om trafikselskaber.

(Anlæg af letbanen på Ring 3, særlig regulering i anlægsperioden m.v.).

Af: Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V)
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet
Formålet med dette forslag til en anlægslov for en letbane i Ring 3 er at fastlægge den endelige linjeføring for letbanen med angivelse af stationer m.v. Lovforslaget bemyndiger interessentskabet bag letbanen i Ring 3 (som med lovforslaget skifter navn til Hovedstadens Letbane I/S) til at anlægge og efterfølgende drive letbanen.

Det foreslås desuden, at anlæg af letbanen gennemføres inden for rammerne af de udførte vurderinger af projektets indvirkninger på miljøet (VVM). Loven træder i stedet for den VVM-tilladelse, som projektet ellers skulle have haft ifølge de almindelige administrative VVM-regler.

Endelig indeholder lovforslaget en tilføjelse til lov om trafikselskaber, så Hovedstadens Letbane I/S får mulighed for at overlade trafikkøberansvaret til Movia.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 113 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Rasmus Prehn (S), Kim Christiansen (DF), Kristian Pihl Lorentzen (V), Henning Hyllested (EL), Villum Christensen (LA), Nikolaj Amstrup (ALT), Andreas Steenberg (RV), Karsten Hønge (SF) og Rasmus Jarlov (KF)