Luk

Luk
Luk

Luk

B 103 Forslag til folketingsbeslutning om bekæmpelse af social dumping i transportsektoren.

Samling: 2016-17
Status: Beretning afgivet
Beslutningsforslaget har til formål at sikre danske løn- og arbejdsvilkår i transportbranchen ved bl.a. at stramme kravene til at opnå ret til cabotagekørsel i Danmark, indførelse af permanente nummerpladescannere ved udvalget steder, højere bøder, indførelse af tidsbegrænset parkering, registrering i RUT-registeret af alle udenlandske transportører, som transporterer gods i Danmark m.v.

Udvalget afgav beretning om forslaget, hvori et flertal i udvalget (S, DF, EL, ALT og SF) konstaterer, at der i dag eksisterer omfattende problemer med social dumping i transportsektoren. Flertallet i udvalget er enige om i folketingsåret 2017-18 at arbejde videre med; 1) indførelse af permanente nummerpladescannere ved grænsen og udvalget transportknudepunkter, 2) indførelse af højere bøder til speditører og vognmænd for deres overtrædelser af køre-hvile-tidsbestemmelserne, dog inden for ret og rimelighed og under hensyn til de gældende sanktionsregler, og 3) indførelse af tidsbegrænset parkering på rastepladser. Flertallet i udvalget vil endvidere se nærmere på muligheden for at gøre udlæg i hele vogntog, så trækker og trailer/anhænger kun udleveres, når bøden er betalt. Sluttelig opfordrer flertallet i udvalget til at regeringen i EU-regi arbejder for; en mere præcis definition af cabotagekørsel, en pligt til at RUT-registrering af udenlandske transportører muliggøres. Endelig opfordrer flertallet i udvalget til at smuthullet i EU-direktiv 91/106/EØF om fælles regler for kombineret transport mellem medlemsstaterne - kombi-direktivet – lukkes.

Partiernes ordførere
Rasmus Prehn (S), Claus Kvist Hansen (DF), Kristian Pihl Lorentzen (V), Henning Hyllested (EL), Villum Christensen (LA), Torsten Gejl (ALT), Merete Scheelsbeck (KF), Andreas Steenberg (RV), Karsten Hønge (SF) og Karsten Hønge (SF)