Luk

Luk
Luk

Luk

L 55 Forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse og lov om havstrategi.

(National liste med handelsforbud m.v. over for visse invasive arter og nyaffattelse af bilag 1 til lov om havstrategi).

Af: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Regeringen ønsker med lovforslaget at skabe et grundlag for en fokuseret og effektiv forebyggelsesindsats over for introduktion og spredning af visse invasive plante- og dyrearter, der er problematiske i Danmark. I 2014 indførte EU's forordning 1143/2014 om invasive ikkehjemmehørende arter en række forbud mod invasive arter, der er problematiske på EU-niveau og derfor opført på den såkaldte EU-liste.

Med lovforslaget udnytter Danmark en mulighed i forordningen for at udarbejde en tilsvarende national liste over invasive ikkehjemmehørende arter, der er problematiske i Danmark. Lovforslaget gennemfører desuden en teknisk justering af bilag 1 til havstrategiloven, der har til formål at sikre en mere sammenhængende og konsekvent tilgang til tilstandsvurderingerne i medfør af havstrategirammedirektivet.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2018, dog foreslås den del af lovforslaget, der vedrører den tekniske justering af havstrategiloven, at træde i kraft den 7. december 2018.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Christian Rabjerg Madsen (S), Pia Adelsteen (DF), Erling Bonnesen (V), Maria Reumert Gjerding (EL), Carsten Bach (LA), Nikolaj Amstrup (ALT), Mette Abildgaard (KF), Ida Auken (RV) og Trine Torp (SF)