Luk

Luk
Luk

Luk

L 141 Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed.

(Regulering af nåleakupunktur på brystkassen og forbud mod konstruktion af en kunstig hymen (jomfruhinde)).

Af: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Delt
Lovforslaget omhandler to dele, dels krav til behandling med nåleakupunktur, dels et forbud mod konstruktion af en kunstig hymen (jomfruhinde).

Nåleakupunktur kan i dag udføres af alle. Det foreslås, at der stilles krav om, at behandleren gennemfører et kursus i at forebygge, erkende og håndtere komplikationer ved behandlingen for at kunne udføre nåleakupunktur på brystkassen. Kravet om gennemførelse af et kursus vil dog ikke omfatte læger og kiropraktorer, som på grund af deres uddannelse forudsættes at have erhvervet disse kundskaber. Desuden foreslås det, at personer, der udfører akupunktur på brystkassen som led i offentlig sygehusbehandling, tillige er undtaget fra kravet om gennemførelse af kurset. Lovforslaget medfører et strafbelagt forbud mod at udføre nåleakupunktur på brystkassen i strid med kursuskravet.

Lovforslaget indeholder derudover et strafbelagt forbud mod konstruktion af en kunstig hymen (jomfruhinde). Forbuddet skal ses i forlængelse af regeringens øvrige initiativer på området.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2019.
Partiernes ordførere
Karin Gaardsted (S), Claus Kvist Hansen (DF), Karen Ellemann (V), Peder Hvelplund (EL), May-Britt Kattrup (LA), Mette Abildgaard (KF), Pernille Schnoor (ALT) og Kirsten Normann Andersen (SF)