Luk

Luk
Luk

Luk

L 167 Forslag til lov om midlertidig videreførelse af rettigheder efter lov om kommunale og regionale valg og lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet i forbindelse med Det Forenede Kongeriges udtræden af Den Europæiske Union.

Af: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er midlertidigt at videreføre reglerne om EU-statsborgeres valgret og valgbarhed efter lov om kommunale og regionale valg og Europa-Parlamentsvalgloven for statsborgere i Storbritannien, der på tidspunktet for Storbritanniens udtræden af
EU havde og siden da uafbrudt har haft fast bopæl i Danmark. Dette indebærer, at herboende britiske statsborgere – som en midlertidig overgangsordning – stilles, som
om de fortsat er EU-statsborgere efter 29. marts 2019. Den midlertidige ordning sættes i kraft, uanset om Storbritannien forlader EU med eller uden en udtrædelsesaftale.

Baggrunden for lovforslaget er, at regeringen ønsker at sikre, at herboende statsborgere i Storbritannien og deres familiemedlemmer som udgangspunkt bevarer de rettigheder, som de har i dag efter EU-retten i en midlertidig periode efter brexit.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 82 (S, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 23 (DF), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Peter Hummelgaard (S), Christian Langballe (DF), Jan E. Jørgensen (V), Christian Juhl (EL), Laura Lindahl (LA), Roger Courage Matthisen (ALT) og Martin Lidegaard (RV)