Luk

Luk
Luk

Luk

L 206 Forslag til lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet og sundhedsloven.

(Begrænsning af ressourcereglen ved kræftscreeninger, udvidelse af lægemiddelskadeordningen i nød- og beredskabssituationer m.v.).

Af: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Med forslaget foreslås det for det første at begrænse anvendelsesområdet for ressourcereglen i klage- og erstatningsloven, således at de personer, der fremover påføres en skade som følge af forsinket indkaldelse til screeningsundersøgelse for brystkræft, får adgang til patienterstatning, hvis klage- og erstatningslovens øvrige erstatningsbetingelser er opfyldt. Det foreslås samtidig at lade begrænsningen i ressourcereglens anvendelse omfatte samtlige screeningsundersøgelser for kræft. Det foreslås derfor, at tilbuddene om undersøgelse for livmoderhalskræft og tyktarms- og endetarmskræft indskrives i sundhedsloven som patientrettigheder.

Det foreslås for det andet at fritage specialtandlæger i ortodonti og tand-, mund- og kæbekirurgi fra krav om at afholde udgifter til klage- og erstatningssager, der kan henføres til disse tandlæger.

For det tredje foreslås det at udvide dækningsområdet for patienterstatningsordningen til en række særlige grupper af lægemidler, f.eks. lægemidler fra en medicinkiste i redningsbåde og redningsflåder om bord på dansk indregistrerede maritime fartøjer og lægemidler indkøbt og udleveret af det militære forsvar, det statslige redningsberedskab eller øvrige beredskabsmyndigheder uden for apotek.

For det fjerde foreslås det at foretage mindre tilpasninger af klage- og erstatningsloven.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. maj 2019.
Partiernes ordførere
Flemming Møller Mortensen (S), Liselott Blixt (DF), Jane Heitmann (V), Jakob Sølvhøj (EL), May-Britt Kattrup (LA), Mette Abildgaard (KF) og Lotte Rod (RV)