Luk

Luk
Luk

Luk

L 43 Forslag til lov om ændring af lov om letbane på Ring 3 og lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S.

(Transport-, bygnings- og boligministerens udtræden af Hovedstadens Letbane I/S).

Af: Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Med forslaget udtræder transport-, bygnings- og boligministeren af Hovedstadens Letbane I/S og ministerens oprindelige indskud på op til 1.777 mio. kr. (2013-priser) konverteres til et statsligt tilskud på op til samme beløb. Desuden justeres bestemmelserne om ledelsen af Hovedstadens Letbane I/S på baggrund af ministerens udtræden af selskabet.

Forslaget er en udmøntning af en beslutning i den grønne forligskreds (Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti) den 22. februar 2018.

Ifølge forslaget træder loven i kraft den 1. januar 2019.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Rasmus Prehn (S), Kim Christiansen (DF), Kristian Pihl Lorentzen (V), Henning Hyllested (EL), Leif Mikkelsen (LA), Roger Courage Matthisen (ALT), Andreas Steenberg (RV) og Karsten Hønge (SF)