Luk

Luk
Luk

Luk

L 45 Forslag til lov om ændring af jernbanelov.

(Master til brug for mobil- og internetdækning i tog).

Af: Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Forslaget giver hjemmel til, at transport-, bygnings- og boligministeren ved ekspropriation kan erhverve de arealer og rettigheder, der er nødvendige for at kunne anlægge master og tekniske anlæg langs jernbanen til brug for mobil- og internetdækning i tog.

Forslaget indeholder desuden hjemmel til, at transport-, bygnings- og boligministeren mod behørig dokumentation og uden retskendelse har adgang til en privat ejendom med henblik på at foretage de nødvendige forundersøgelser i forbindelse med anlæggelse af master og tekniske anlæg til brug for mobil- og internetdækning i tog.

Den 14. januar 2014 indgik den daværende regering (Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre), Dansk Folkeparti, og Enhedslisten en aftale om en moderne jernbane - udmøntning af Togfonden DK - hvor det bl.a. blev besluttet, at der skulle sikres god internetdækning i alle tog på statens jernbaneanlæg.

Ifølge forslaget træder loven i kraft den 1. januar 2019.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 105 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Rasmus Prehn (S), Jan Erik Messmann (DF), Kristian Pihl Lorentzen (V), Henning Hyllested (EL), Lene Foged (LA), Roger Courage Matthisen (ALT), Martin Lidegaard (RV) og Karsten Hønge (SF)