Luk

Luk
Luk

Luk

L 52 Forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet.

(Bemyndigelse vedrørende offentliggørelse af navne på rederier, der overtræder reglerne om svovlindhold i skibsbrændstoffer).

Af: Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Forslaget giver miljø- og fødevareministeren hjemmel til at offentliggøre navne på rederier, som overtræder visse svovlregler. Den foreslåede offentliggørelsesordning omfatter navnet på rederiet, navnet på skibet og dets flagstat, dato for udtagelse af olieprøve og overskridelsens størrelse samt den tilkendegivne bødestørrelse og den påståede overtrådte bestemmelse.

Forslaget har til formål at skabe åbenhed om overtrædelser, som skader miljøet, sundheden og den lige konkurrence blandt rederierne. Samtidig vil det give ansvarlige og miljøbevidste virksomheder mulighed for at fravælge de rederier, der overtræder reglerne og forurener mere end konkurrenterne.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 103 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Christian Rabjerg Madsen (S), Lise Bech (DF), Erling Bonnesen (V), Øjvind Vilsholm (EL), Carsten Bach (LA), Christian Poll (ALT), Erik Lund (KF) og Trine Torp (SF)