Luk

Luk
Luk

Luk

L 116 Forslag til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om fremme af energibesparelser i bygninger, afskrivningsloven og ligningsloven samt ophævelse af en række love under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets område.

(Tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer m.v.).

Af: Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S)
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget foretages en grundlæggende modernisering af energieffektiviseringsindsatsen og en etablering af en støtteordning til udbredelse af individuelle varmepumper ved skrotning af oliefyr.

Forslaget indebærer desuden en række mindre ændringer i lov om fremme af energibesparelser i bygninger, der skal sikre hjemmel til at kunne gøre bygningers energimærke ugyldigt i tilfælde, hvor berigtigelse ikke er mulig, hvilket skal bidrage til at styrke tilliden til energimærket.

Endelig foretager lovforslaget en oprydning i bestemmelser vedrørende ældre tilskudsordninger, som ikke længere anvendes.

Lovforslaget er en opfølgning på energiaftalen fra juni 2018 mellem alle Folketingets daværende partier.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 93 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, LA, ALT og Sikandar Siddique (UFG)), imod stemte 3 (NB), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Anne Paulin (S), Carsten Kissmeyer (V), Morten Messerschmidt (DF), Ruben Kidde (RV), Signe Munk (SF), Søren Egge Rasmussen (EL), Orla Østerby (KF), Torsten Gejl (ALT), Peter Seier Christensen (NB) og Ole Birk Olesen (LA)