Luk

Luk
Luk

Luk

L 193 Forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn.

(Indførelse af ret til overvågning og støtte i forbindelse hermed om natten for unge, der modtager hjælp efter § 95, stk. 3, i lov om social service i form af et kontant tilskud).

Af: Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S)
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er sikre, at unge i alderen fra 18 år til og med 23 år med omfattende funktionsnedsættelser tilbydes overvågning og støtte om natten i eget hjem.
Det foreslås bl.a., at der indsættes en ny bestemmelse (§ 95, stk. 4) i serviceloven, hvorefter kommunalbestyrelsen skal udbetale et kontant tilskud til ansættelse af hjælpere til at yde overvågning og støtte om natten til unge i alderen fra 18 år til og med 23 år, som har behov for dette, og som modtager hjælp efter servicelovens § 95, stk. 3, som et kontant tilskud.

Loven skal træde i kraft den 1. juli 2020.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 95 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA, ALT og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Daniel Toft Jakobsen (S), Anni Matthiesen (V), Rasmus Helveg Petersen (RV), Karina Adsbøl (DF), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Brigitte Klintskov Jerkel (KF), Jakob Sølvhøj (EL), Mette Thiesen (NB), Ole Birk Olesen (LA) og Torsten Gejl (ALT)