Luk

Luk
Luk

Luk

L 81 A Forslag til lov om ændring af lov om planlægning, lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om maritim fysisk planlægning.

(Frist ved udlæg af sommerhusområder, kommuneplanredegørelse for Grønt Danmarkskort, overførsel af fleksboligordningen og mulighed for at vedtage planer eller meddele tilladelse m.v. efter offentliggørelse af forslag til havplan m.v.).

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet
Lovforslaget følger op på den politiske aftale af 19. december 2018 om udlæg af sommerhusområder og styrket naturhensyn mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance og udmønter de dele af aftalen, der handler om forkortet frist ved udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen (såkaldt »solnedgangsklausul«) og om supplerende redegørelseskrav ved planlægning for Grønt Danmarkskort.

Forslaget indebærer en forkortelse af solnedgangsklausulen for planlægning af sommerhusområder på baggrund af et landsplandirektiv fra 8 til 4 år.

Derudover forpligtes kommunerne i forbindelse med kommuneplanen til at redegøre for, i hvor høj grad planlægningen for udvikling af naturområder inden for Grønt Danmarkskort er realiseret.

Endelig indeholder forslaget regler, der overfører fleksboligordningen fra boligreguleringsloven til planloven, og en ændring af havplanloven, der fastlægger rammerne for planlægning af de danske havområder.

Loven skal træde i kraft den 1. april 2020.

Forslaget blev vedtaget. For stemte 109 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, ALT, NB og LA), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.