Luk

Luk
Luk

Luk

B 113 Forslag til folketingsbeslutning om demokratisering af ledelsesformen for Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Samling: 2020-21
Status: Beretning afgivet
Regeringen opfordres til inden udgangen af folketingsåret 2020-21 at fremsætte lovforslag om at demokratisere og styrke den overordnede ledelse af Kunstakademiet ved at etablere en bestyrelse og hermed løfte den kunstfaglige og strategiske udvikling af institutionen.

Kulturudvalget afgav den 26. maj 2021 en fælles beretning for B 109, B 113 og B 177. Af beretningen fremgår, at et flertal i udvalget mener, at der er et behov for at styrke ledelsen på Det Kongelige Danske Kunstakademi og på alle øvrige kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet. Flertallet lægger vægt på, at etableringen af bestyrelserne sker på en måde, der er hensigtsmæssig for institutionerne
og det kunstneriske uddannelsesområde generelt og sikrer medindflydelse til studerende og medarbejdere på uddannelsesinstitutionerne.

Flertallet har noteret sig, at kulturministeren har igangsat en undersøgelse med henblik på at tilvejebringe et solidt beslutningsgrundlag for en reform af ledelsesstrukturen på Kunstakademiet og på de øvrige kunstneriske uddannelser.
Partiernes ordførere
Kasper Sand Kjær (S), Kim Valentin (V), Uffe Elbæk (UFG), Zenia Stampe (RV), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Morten Messerschmidt (DF), Bruno Jerup (EL), Bruno Jerup (EL), Birgitte Bergman (KF) og Lars Boje Mathiesen (NB)