Luk

Luk
Luk

Luk

B 118 Forslag til folketingsbeslutning om lovhjemmel til, at landdistrikts- og økommuner kan drive bosætningshuse.

Samling: 2020-21
Status: Beretning afgivet
Regeringen pålægges i indeværende folketingsår at sikre lovhjemmel, så kommuner og økommuner har mulighed for at udleje bosætningshuse på de mindre og små øer til markedsleje og i en tidsbegrænset periode til dem, der gerne vil afprøve ølivet. Ved at give kommunerne en specifik mulighed for at udleje bosætningshuse, skal det blive nemmere at tiltrække nye beboere til småøerne og økommunerne. Udlejningen skal ske på markedsvilkår, uden at kommunerne skal tjene mere, end at økonomien for bosætningshuset skal kunne løbe rundt, og det skal for den enkelte kommune ikke blive så stor en del af de kommunale opgaver, at det får karakter af boligudlejningsvirksomhed.

Udvalget afgav beretning over forslaget den 19. maj 2021, hvor et flertal i udvalget uddybede rammerne for kommunernes mulighed for at udleje bosætningshuse. Flertallet opfordrede desuden ministeren til at holde partierne orienteret om ministerens igangsatte arbejde for at tiltrække tilflyttere og om nødvendigt fremsætte et lovforslag, som muliggør beslutningsforslagets intentioner.
Partiernes ordførere
Lennart Damsbo-Andersen (S), Peter Juel-Jensen (V), Kathrine Olldag (RV), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Mette Hjermind Dencker (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Jette Gottlieb (EL) og Katarina Ammitzbøll (KF)